BB Garden

Switch to desktop Register Login

Жифардова масловка – Beurre Giffard

Жифардова масловка – Beurre Giffard
  • Време на цъфтеж: Ранен (20 – 30 март)
  • Срок на зреене: 10 – 20 юли
  • Плодове: Средно едри (85-100г), с удължено яйцевидно-крушовидна форма, жълто зеленикави с матово-червен до яркочервен руменец откъм огряваната от слънцето страна, сравнително изравнени по големина. Кожицата е тънка, гладка, жълто-зеленикава, с размити червено-кафяви точки. Плодовото месо е дребнозърнесто, много сочно, сладко, слабо кисело, с превъзходен вкус и аромат и отлично качество.
  • Опрашители: Добра Луиза, Клапов любимец, Вилямова масловка, д-р Жюл Гюйо. Добър опрашител.
  • Технологична характеристика: Напада се слабо от струпясване. Плодовете е добре да се берат 2-3 дни преди консумативна зрелост. Своевременно обраните плодове имат добра транспортабилност. При обикновени условия се съхраняват 4-5 дни, а в хладилници до 2 месеца. Използват се предимно за консумация в прясно състояние и по-малко за преработка в компот.

Web & Graphic Design | SAVOV.bg - All rights reserved.

Top Desktop version