Плодове:Средно едри (85-100г), с удължено яйцевидно-крушовидна форма, жълто зеленикави с матово-червен до яркочервен руменец откъм огряваната от слънцето страна, сравнително изравнени по големина. Кожицата е тънка, гладка, жълто-зеленикава, с размити червено-кафяви точки. Плодовото месо е дребнозърнесто, много сочно, сладко, слабо кисело, с превъзходен вкус и аромат и отлично качество.
Технологична характеристика:Напада се слабо от струпясване. Плодовете е добре да се берат 2-3 дни преди консумативна зрелост. Своевременно обраните плодове имат добра транспортабилност. При обикновени условия се съхраняват 4-5 дни, а в хладилници до 2 месеца. Използват се предимно за консумация в прясно състояние и по-малко за преработка в компот.
Web & Graphic Design | SAVOV.bg - All rights reserved.