Плодове:Получен е чрез кръстосване на Кошия и Вилямова масловка в Италия. Едри със средно тегло (160-200г), крушовидни, изравнени по-големина. Кожицата е тънка, много гладка, слабо мазна, светложълтеникава, в повечето случаи с красиво розовочервеникаво оцветяване по-огряваната страна. Плодовете са много красиви. Месото е белезникаво, без каменисти клетки, нежно, сочно, от типа на масловките, сладко, ароматично, с много добро качество. Един от най-вкусните летни сортове круши. Устойчив е на струпясване и огнен пригор.
Опрашители:Абат Фетел, Д-р Жюл Гюйо, Жифардова масловка, Пас Красан, Санта Мария. Добър опрашител и има добра съвместимост с дюлевата подложка.
Технологична характеристика:Беритбена зрелост плодовете придобиват след средата на юли до първото десетдневие на август. Издръжливостта им на превоз е добра. При хладилни условия могат да се съхраняват до шест седмици. Употребяват се предимно за консумация в прясно състояние. Приготвените от тях компоти са с отлично качество.
Web & Graphic Design | SAVOV.bg - All rights reserved.