Плодове:Едри със средно тегло (175г), крушовидни, изравнени по- големина. Кожицата е тънка, слабо мазна, много гладка, лимоненожълта, често с леко розово зачервяване от огряваната страна. Плодовете са много красиви. Месото е финозърнесто, без каменисти клетки, сочно сладко, слабо ароматично с добро качество.
Опрашители:Абат Фетел, Ранна на Моретини, Боскова масловка, Вилямова масловка, Хардиева масловка, Пас Красан. Сортът е добър опрашител.
Технологична характеристика:Беритбена зрелост плодовете придобиват в средата на август. За консумация са годни няколко дни след беритбата, но могат да се консумират и директно от дървото. Издръжливостта им на транспорт е средна.
Web & Graphic Design | SAVOV.bg - All rights reserved.