Плодове:Над средно едри със тегло (150г), тъпо крушовидни, жълто-зелени с бронзова ръждавина. Кожицата е почти изцяло бронзовокафява, със слаб тъмночервен руменец. Месото е бяло жълтеникаво-кремаво с винен привкус, нежно, топящо се, сочно, сладко-кисело, с приятен мискетов аромат и много добро до отлично качество. Устойчив е на струпясване пригор. Афинитетът с дюлева подложка е много добър.
Опрашители:Боскова масловка, Добра Луиза, д-р Жюл Гюйо, Жифардова масловка, Клапов любимец, Пас Красан и Харденпонтова масловка. Добър опрашител.
Технологична характеристика:Плодовете придобиват беритбена зрелост към края на август началото на септември, а консумативна 2-3 седмици по-късно. При навременна беритба издържат добре на транспорт и манипулация. Подходящи са за консумация в прясно състояние и за компот. Плодовете се държат на дървото при силен вятър.
Web & Graphic Design | SAVOV.bg - All rights reserved.