BB Garden

Switch to desktop Register Login

Хардиева масловка – Beurre Hardy

Хардиева масловка – Beurre Hardy
  • Време на цъфтеж: Средно късен (1 – 14 април)
  • Срок на зреене: 25 август – 5 септември
  • Плодове: Над средно едри със тегло (150г), тъпо крушовидни, жълто-зелени с бронзова ръждавина. Кожицата е почти изцяло бронзовокафява, със слаб тъмночервен руменец. Месото е бяло жълтеникаво-кремаво с винен привкус, нежно, топящо се, сочно, сладко-кисело, с приятен мискетов аромат и много добро до отлично качество. Устойчив е на струпясване пригор. Афинитетът с дюлева подложка е много добър.
  • Опрашители: Боскова масловка, Добра Луиза, д-р Жюл Гюйо, Жифардова масловка, Клапов любимец, Пас Красан и Харденпонтова масловка. Добър опрашител.
  • Технологична характеристика: Плодовете придобиват беритбена зрелост към края на август началото на септември, а консумативна 2-3 седмици по-късно. При навременна беритба издържат добре на транспорт и манипулация. Подходящи са за консумация в прясно състояние и за компот. Плодовете се държат на дървото при силен вятър.

Web & Graphic Design | SAVOV.bg - All rights reserved.

Top Desktop version