Плодове:Едри, до много едри, със средно тегло (180-250г), удължено крушовидни. Кожицата е среднодебела, гладка, зеленожълта до сламеножълта, със слаб руменец, многобройни точки и кафява линия по дължината на плода. Месото е белезникаво, с каменисти клетки, зърнесто, полутопящо се, сочно, слабо сладко, с много добро качество.
Опрашители:Жифардова масловка, Хардиева масловка, Вилямова масловка, Пас Красан и Харденпонтова масловка. Сортът е лош опрашител.
Технологична характеристика:Беритбената зрелост настъпва през втората половина на септември, а консумативна през ноември. С беритбата на плодовете не бива да се закъснява, защото голяма част от тях опадват. Плодовете издържат транспорт и манипулация. В обикновени плодохранилища се съхраняват до декември-януари, а в хладилници до февруари-март. Консумират се предимно в прясно състояние.
Web & Graphic Design | SAVOV.bg - All rights reserved.