Плодове:Сортът е много родовит. Плодовете са много едри (430г), кълбовидноконични, покрити с лек мъх, умерено кисели, крехки, сочни, тръпчиви и ароматни. Кожицата е тънка, гладка, зеленикаво-жълта, покрита с фин мъх. Месото е крехко, достатъчно сочно, умерено кисело, с приятен аромат, почти без каменисти гранули, с много добро качество. Дюлите съдържат високо количество целулоза – 1,55%, както и дъбилни вещества до 0,57% и именно тези вещества придават стипчивия вкус.
Опрашители:Самоопрашващ се сорт (самофертилен).
Технологична характеристика:При обикновени условия плодовете се съхраняват много добре до януари, без да страдат от горчиви подкожни ядки. При по-груб транспорт кожицата покафенява. Това не предизвиква загниване на месото и не намалява продължителността на съхранение на плодовете. Плодовете могат да се консумират в прясно състояние. Подходящи са за преработка в компоти, конфитюри, сладка, нектари, желета и за добиване на пектин. Узрелите плодове са здраво закрепени за клончетата и не опадват дори при силни ветрове.
Web & Graphic Design | SAVOV.bg - All rights reserved.