Плодове:Много едри, със средно тегло (210г), продълговатокрушовидни. Кожицата е тънка, нежна, гладка, при беритбена зрелост е светлозеленикава, а в консумативна лимоненожълта до восъчножълта със слабо зачервявяне по огряваната от слънцето страна. Месото е бяло, кремаво (слонова кост), фино, сочно, топящо се, сладко, със силно изразен мискетов аромат и отлични вкусови качества.
Технологична характеристика:Устойчив е на струпясване. Вилямова масловка е изключително промишлен търговски сорт, който е еднакво подходящ както за преработка, така и за консумация в прясно състояние и е ненадминат до сега по технологичните си качества за приготвяне в компот. Отличен е и за нектар и сушене.
Web & Graphic Design | SAVOV.bg - All rights reserved.