Плодове:Японски сорт, получен от кръстосване на Златна превъзходна с японския сорт Индо. Плодовете са много едри (средно тегло-270г), кълбовидноконусовидни. Кожицата е средно дебела, здрава, гладка, зеленo-жълта до лимоненожълта в консумативна зрелост. Понякога има слабо зачервяване откъм слънчевата страна. Плодовото месо е жълтеникаво, крехко, сочно, дребнозърнесто, сладко, слабо кисело, с аромат и с много добро качество.
Технологична характеристика:Беритбената зрелост настъпва към края на септември, а консумативната в края на ноември. При хладилни условия плодовете се съхраняват до края на март без да се набръчква кожицата им. Употребяват се предимно за консумация в прясно състояние, но са пригодни и за преработка.
Web & Graphic Design | SAVOV.bg - All rights reserved.