Плодове:Средно едри (150-180г), със заоблено конична форма. Кожицата е средно дебела с жълто-зелен основен цвят, почти изцяло покрита с ярко червен цвят, с многобройни бели подкожни точици и восъчен налеп, придаващи красив външен вид на плода. Плодовото месо е бяло до кремаво, плътно, сочно, сладко, слабо кисело, ароматично с много добро качество.
Опрашители:Мелроуз, Грени Смит, Прима, Айдаред и сортовете от групата на Златна и Червена превъзходна.
Технологична характеристика:Беритбената зрелост настъпва към края на септември, а консумативната в края на октомври. При обикновени условия плодовете се съхраняват до януари-февруари, а в хладилни условия до април-май. Сортът е устойчив на струпясване и брашнеста мана.
Web & Graphic Design | SAVOV.bg - All rights reserved.