Плодове:Много едри (180-200г), с кръгло конусовидна форма. Кожицата е дебела, здрава, мазна, тревистозелена в беритбена зрелост, а по-късно жълто-зелена, осеяна с многобройни светли подкожни точки. Плодовото месо е белезникаво, а след съхранение жълтеникаво, плътно, дребнозърнесто, умерено сочно, кисело, слабо сладко, с лек аромат, приятно освежаващо с добро качество.
Опрашители:Мелроуз, Айвания, Молиз делишес, Глостер 69, и групата на Златна и Червена превъзходна. Сортът е добър опрашител.
Технологична характеристика:Беритбената зрелост настъпва през втората половина на октомври. По-рано обраните плодове не развиват изцяло вкусовите си качества. Това е един от най-добре съхраняващите се сортове и е една от причините за неговото масово разпространение. При обикновени условия плодовете се съхраняват до края на март, а в хладилни помещения до май. Понасят добре манипулация и транспорт.
Web & Graphic Design | SAVOV.bg - All rights reserved.