Плодове:Едри, до много едри (400г), с крушовидна форма. Кожицата е среднодебела, гладка, жълта, покрита с жълтеникав мъх, който лесно опада при добре узрелите плодове. Месото е бледожълто, хрупкаво, умерено сочно, малко стипчиво, слабо сочно, възкиселичко, с каменисти образувания около семенните камери с много добро качество.
Опрашители:Асеница, Хемус, Триумф, Тримонциум. Сортът е частично самофертилен.
Технологична характеристика:Своевременно обрани плодовете при обикновени условия се съхраняват до декември-януари, а по-късно обраните страдат от горчиви подкожни ядки още на дървото или наскоро след беритбата, което силно влошава технологичните им качества. Понасят добре транспорт, но изискват внимателно манипулиране. Употребяват се за преработка в компоти, конфитюри, сладка, желета и нектари.
Web & Graphic Design | SAVOV.bg - All rights reserved.