Плодове:Плодовете узряват през второто десетдневие на май. Те са едри, със сърцевидна форма, със средно тегло (8г). Дръжката е къса, кожицата е дебела, тъмночервена, с гланц. Месото е тъмночервено, плътно, сочно, сладко, слабо кисело, слабо ароматично, с отлично качество. Сокът е тъмно червен. Костилката е полуотделяща се от месото.
Опрашители:Ранна черна едра, Ван, Бинг, Наполеон.
Технологична характеристика:Плодовете са издръжливи на манипулация и транспорт, като се използват главно за десерт. Могат да се берат механизирано. Съхраняемостта им е средно 4-6 дни. Използват се предимно за консумация в прясно състояние, но са много добри и за преработка в компоти. Плодовете са сравнително устойчиви на напукване.
Web & Graphic Design | SAVOV.bg - All rights reserved.